-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-

Agra

Ja, nå har vært i Agra i tre dager, og det har vært herlig å komme seg bort fra maset i Delhi. Vi hadde på forhånd sett oss ut et hotell her i byen, men da vi kom ble vi umiddelbart fisket opp av reisebyrået som arrangerte bussturen hit. De ville vise oss et annet hotel først "if you don´t like it, we will take you to your hotel - if you like, you stay". Og vi likte det veldig bra. Stedet (gjestehus/hotell) har hage og ligger skjermet fra trafikk og mas.

Apropos trafikk - Trafikken her nede er et kapittel for seg selv.. I prinsippet er det venstrekjøring, men slik det fungerer så kjører alle midt i veien (det er færre hull der), og den som er minst bøyer av. Alle prøver til enhver tid å kjøre forbi alle andre, og det er egentlig ikke så nøye hvilken side man kjører forbi på. Noen steder (i byene) er det merkede veibaner, men om det er kun 2 felt, står det gjerne 3 eller 4 kjøretøy i bredden. Prinsippet er at hvis det er plass til meg - ja, så kjører jeg der.

I går var vi til en "forlatt by" utenfor Agra som heter Fatehpur Sikri. Det tar ca. en time å kjøre, og på veien dertil så vi fem lastebiler som hadde kjørt utfor veien. Vi er nokså glad for at vi snart skal over til tog. Uansett - Fatehpur Sikri var veldig fet - byen så ut som om den hadde lagt urørt i over 100 år. Der var det et enormt palass som ble bygget på 1500-tallet.

Her i Agra var vi i dag og så Agra Fort og Taj Mahal. Må si at inderne virkelig vet hvordan de skal lage storslåtte bygninger. Agra Fort var omtrent på størrelse med Sogndal sentrum, og hele greien er omgitt med en dobbel mur, omtrent 20 meter høy. Taj Mahal har vi sett på bilder mange ganger, men det var likevel fullstendig overveldende å komme dit. Det må absolutt være en av verdens vakreste bygninger.


Taj Mahal ble bygd i årene 1632-1653 som mausoleum for Mughal
keiser Shah Jahans tredje kone, Mumtaz.

En helt genialt ting med dette landet er at de har Barber Shops overalt, og det var virkelig fett. For 90 Rupee (ca 16 kr) fikk jeg (Morten) full barbering av hode og ansikt + hodemassasje.

Vi har forresten kjøpt oss skreddersydde indiske klær. Kurta & Pachamba/pajama (skjorte og bukse) til Morten og Punjabi (Bukse, kjole, skjerf) til Torunn. I silke, naturligvis. Det blir nok veldig bra å ha når vi kommer til varmere strøk. For her er det ennå ikke de store sommertemperaturene -fint om dagen, men kaldt om kvelden og morgenen.

I morgen tidlig reiser vi til Jaipur - hvor hele den gamle bydelen er malt rosa(!)

PS! til Ola: maten har hittil vært veldig god, vi skjønner ikke hva du har spist når du var her...

Send gjerne e-post med nyheter hjemmefra

torunn & morten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar