-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-

Te og andre drikker

Te: 
Se http://teogdrikke.blogspot.no/
Te i India:
For teelskere er det en spesiell opplevelse å besøker steder som Darjeeling og Munnar, to kjente tedistrikt i India. Landskapet er preget av store områder med vefriserte tebusker som vokser i åssidene. Jeg kaller det "Postman Pat-landskap", for dere som ikke husker han: han kjørte rundt i et velfrisert landskap med runde åssider, men det var på den britiske landsbygda. Men så var det også britene som startet den første storproduksjonen av te i India. Darjeeling har mange bygninger som vitner om den britiske kolonitiden. Her kan du nyte mange kopper ekte Darjeeling te i historiske omgivelser.

Vi kjøpte med oss kvalitetste fra Darjeeling.

Chai (te med melk) er en viktig del av indisk kultur. Nesten uansett hva vi skal blir vi tilbudt chai. Kommunikasjon, handel og avtaler glir alltid bedre med et lite glass varm chai... Et hyggelig innslag på handleturen, men det kan lett ta litt lengre tid enn vi hadde planlagt...  På toget er chai lett tilgjengelig ved at det kommer chaiwhallas gjennom vognene og roper "Chai, chai, garam chai!" De bærer på et stor stålspann med varm melk, vann og krydderblanding, de putter en tepose i terracotta- eller plastkoppen og heller i den varme mixen.

Bra blogg om chai

Indisk tekultur (wiki)

Indisk tehistorie (wiki)

Te i Nepal:
Nepal har også gode forhold for tedyrking. I Kathmandu kjøpte vi med oss Silvertip tea, beste kvalitet hvit te.

Nepal te (wiki)

Lassi:
Yoghurtdrikk. Nesten like populær som chai, og blir solgt på restauranter og dabas over hele India. De beste får du som oftest på egne curd stores/lassi kiosker. God curd (indisk yoghurt) er et must for en god lassi. Man kan få den i mange ulike smaker: søt, salt, safran, mango, banan, jordbær, ananas osv.

Morten nyter en Makaniya Lassi (smak:safran) i Jodhpur.


Masala Milk:
I sør India kom vi over en som stod og solgte masalamelk. Varm melk med krydder, vanligvis med kardemomme, safran og nøtter. Minner litt om melk og honning, som vi gjerne drikker på kalde dager i Norge. Men med sterkere kryddersmak.

Torunn prøver masalamelk for første gang.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar