-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-

Jaisalmer

Nå er vi i Jaisalmer, en herlig liten by i Thar-ørkenen helt vest i India. Byen er som tatt ut av 1001 natt eller Ali Baba og de 40 røverne eller noe sånt. Her er mange trange gater med butikker som har alt mulig håndarbeid, spesielt tepper og smykker er spesialiteten her i Rajasthan. Over byen, på en liten ås ligger et fort som ble bygget på 1100-tallet. Det er bygget i gul sandstein og ser helt magisk ut i solnedgangen. Derfor har Jaisalmer fått navnet "The Golden City".


Utsikt fra takterrassen på Hotel Renuka


Jaisalmer Fort
Utsikt over Jaisalmer fra fortet

Det bor folk inne i fortet, her ei søt jente foran huset sitt

Vi kom til Jaisalmer med nattbuss fra Pushkar. Deluxe push-back-bus. Det skulle desverre vise seg at de eneste setene som lot seg "pushe back" var de foran oss. Ikke våre. Selve bussturen var et sant helvete. Men den tok bare 10 timer, så det gikk greit (sånn noen lunde i hver fall).

I går kom vi tilbake fra en tredagers kamelsafari i ørkenen. Men på turen var også et amerikansk par, en fyr fra Canada og fem indiske kamelførere. Det var skikkelig fint å sove under stjernene ute i ørkenen men det var også fint å komme tilbake til en seng. Kameler er ikke verdens mest komfortable fremkomstmiddel...Klare for Kamelsafari


Kameler er snåle dyr


Vi stoppet ved et vannhull i utkanten av en ørkenlandsby
Det var veldig kaldt om natten ute i ørkenen, under åpen himmel.
Sovepose og mange pledd, + ullsjal rundt hodet måtte til...I morgen reiser vi videre mot Diu. Der skal det være fete strender og mye varmere, så det gleder vi oss til. Det er for så vidt varmt her også, men kjlig om kvelden. Vi regner med å bruke ca 22 timer helt til Diu, men vi stopper en dag i Ahmedabad på veien. Vi hadde tenkt å ta tog, men det var fullt noen dager fremover. Så nå står det mellom de superduperukomfortable bussene eller vi kan sitte på med noen som tar taxi l Goa. uansett får vi nok et møte med den herlige indiske trafikken.

hils alle

torunn og morten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar