-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-

Mangalore, 28.12.04

Goa-Bangalore-Mysore-Hassan-Halebid-Mangalore

Vil først si at vi har det bra, og at vi ikke var i området som ble rammet av Tsunami. Etter Goa dro vi videre til Indias IT-hovedstad Bangalore. Stor by med ca 6 mill. inb. Vi leitet lenge før vi fant rom her. Det viste seg at en eller annen minister skulle holde en formell seremoni i byen akkurat da, så alle hotell var fulle. Men vi fant da et til slutt. Bangalore er topp moderne og tradisjonell på samme tid. Frukt- og blomstermarked (se bilde)ett sted og McDonalds, Pizza Hut og andre vestlige kjeder et annet sted. Her var vi på Peco's Pub. En koselig pub, med bilder av bl.a: Jimi Hendrix, Beatles, Frank Zappa på veggene. Og på anlegget spillte de musikk i samme stil. Torunn var litt skuffet over Lalbagh botaniske hage, det var nesten ikke en plante i blomst, men det er jo vinter her...
City Bazaar i Bangalore
"Alle" hjem, restauranter, hoteller, biler, busser og t.o.m.
noen autorickshawer har et blinkende, lysende gudebilde
Blomstermarked i Bangalore

De fleste blomster her blir solgt i remser, girlander, og blir brukt i religiøse seremonier (puja). De henger ofte til pynt rundt om (i huset, bilen, på sykkelen, og oksen)

Etter noen dager i Bangalore dro vi videre til Mysore, litt vest. Her fikk Torunn en mageinfeksjon og ble værende paa rommet i en uke. Vi fant en lege like bortenfor hotellet, han ga antibiotika og alt ordnet seg. Når Torunn ble litt bedre reiste Morten rundt og så Mysore - en storartet by med mye å se. Den siste dagen gikk vi begge og så Maharajaens palass midt i Mysore. Det var noe av det mest overdaadige vi noengang har sett. Slottet i Oslo hadde sett ut som en noe simpel tjenerbolig ved siden av.

Maharajaens palass i Mysore...
...by night (søndager kl 18-19))

Her kjøper jeg farge til barnehagen. Kanskje pakken har kommet fram nå?


Vi dro videre til Hassan på søndag. En liten by nord for Mysore, mest interessant fordi den ligger i nærheten av Halebid og Belur, sentrene for Hinduistisk Hoysala-arkitektur. Vi besøkte tempelet i Halebid samme dag og ble gående og måpe i to timer. Et utrolig flott kjempetempel i stein, nedlesset i detaljerte utskjæringer. Alle Hinduismens hovedguder skal vaere representert et sted på tempelet og det sier jo sitt, Shiva og Vishnu har hundrevis av reinkarnasjoner.
Keshava Temple i Somnathpur uten for Mysore


Detalj fra Hoysaleswara Temple i Halebid

Vi ble overveldet av nyheten om tsunamien. De siste dagene har vi hatt rom med kabel-tv og forsøkt å få informasjon om hvilke områder som er rammet og hvor ille det er. Vi er glade for at vi har brukt lenger tid enn planlagt hittil så vi ikke var der.

Vi drar til Kochi midt i Kerala i kveld med nattoget. Byen ble rammet, men ikke hardt og derfra kan vi få bedre informasjon om hvordan det står til med resten av staten. Vi gir ikke opp Sør-India enda, selv om noen av målene vi hadde sett oss ut på forhånd ikke lenger er aktuelle. Vi tviler på om vi skal dra til Sri Lanka i det hele tatt. Vi må se det an de neste ukene.

God Jul og godt nytt år til alle sammen der hjemme.

Torunn og Morten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar