-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-

Udaipur

598 m o.h
Udaipur er en koselig by sør i staten Rajasthan, kjent for bl.a. City Palace, Lake Palace og innsjøne, og blir ofte kalt "østens Venezia". Deler av James Bond-filmen "Octopussy" ble spilt inn på Lake Palace, derfor er det mange gjestehus som viser den filmen hver eneste kveld, he-he.

Nå har de startet Diwalifeiringen som varer i ca 5 dager. Diwali er en lysfest der det tennes oljelamper i og utenfor alle hus, og folk gir hverandre gaver. (ofte små, søte kaker). De fyrer også opp fyrverkeri, så det er som en blanding av jul og nyttårsfeiring hjemme.

Temperaturen her i Udaipur er helt perfekt, mellom 22 og 25 grader, så vi trenger ikke bruke viften på rommet. Vi har stått opp før soloppgang noen dager nå og da er det faktisk litt småkjølig(ca 20 grader?). Det er flott natur med fjell rundt byen, så vi har vaert paa noen topper ved soloppgang og solnedgang.

Til Christina og Bernt: Anbefaler en tur opp på Sajjangarh (Monsoon palace, 940 m.o.h) , fantastisk utsikt! Og Dudh Talai (park) med Karni Mata Mandir (tempel), litt nærmere byen. Du har vel vaert på Monsoon Palace før Christina?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar