-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-

Pushkar

510 m o.h.
Ja, så ble det en tur til Pushkar denne gangen også. Sist vi var her var for nesten 8 år siden. Vi bor til og med på samme gjestehus. (Pål Stian: Det var her vi møtte Endre i 2001) Mora i huset kjente igjen Morten (!) da han kom for å se etter gjestehuset. I det hun såg han sa hun "ah, 2.time Pushkar!" Veldig koselig familie. De holder på med paåbygging, så det er litt byggestøy, men det klarer vi et par dager. Pushkar er en liten, hellig by som ligger rundt et vann. Byen er strengt vegetar, så her eksisterer ikke (og ikke lov med) kjøtt og egg, heller ikke alkohol. Godt å komme til et litt mindre sted etter byer som Agra, Jaipur og Jodhpur. Pushkar er et typisk sted å dra for backpackere i India, så her er det mange skreddere og butikker som selger røkelse, smykker og bøker. Vi synes nok det har blitt enda mer aktivitet her siden sist.

Delhi-Belly er et kjent begrep for de fleste Indiareisende, det hører rett og slett med. Torunn fikk noe i Agra som ikke var bra for magen, men trygg mat og mynte-te i Jodhpur gjorde susen, er bra igjen nå.

Etter Agra dro vi altså videre til Jaipur og Jodhpur. Se bilder på flickr-siden. Jodhpur har vi ikke vært før, det var en koselig, men støvete by. Fortet er bare helt fantastisk. Stort, og med flotte utskjæringer i palasset inni.

Jodhpur er også kjent for sin Safran Lassi, Morten drakk mange safran lassi her ved denne kiosken. (se bilde under) "nesten som vaniljesaus..."


Vi har planer om å feire Diwali i Udaipur (28.oktober), så vi reiser videre dit om ikke mange dagene. Håper det er ledige rom... Skal fortelle mer om hva Diwali er når vi kommer dit og får oppleve det selv.

Namaste

1 kommentar:

  1. må innrømme at eg kjente mesunnelsen å sjalusien komme når eg så bilde av ellefanten:-P hehe.. hvertfall no når eg ser deg drikke lassi:-P hehe.. eg bare fant ikke ut at vi kunne komentere noe før no:-P

    camilla:-)

    SvarSlett