-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-

Pune, 24.11.04

Mumbai-Matheran-Lonavla-Pune
Hei igjen!
Siden vi forlot Mumbai har vi gjort et par stopp og endt opp i Pune (ca 4 mill. inbyggere)om lag 100 km sydøst for Mumbai.
Fra støyende Mumbai reiste vi en kort tur til fjell-landsbyen Matheran , som er et populært feriested for indere. Den indiske lysfestivalen Diwali er nettopp ferdig, så her var masse folk og hypete priser for sesongen - det er helt vanlig her i India at prisene varierer med 200-500% mellom lav-og høysesong. Vi fikk prutet ned "blodprisene" til et noenlunde akseptabelt nivå (måtte late som om vi skulle gå to ganger) og slo oss ned i Matheran for to netter.

Apekatt i solnedgang på terrassen

Picture posing
Landsbyen ligger på en stor fjellformasjon på omtrent 850 m.o.h. (ja, vi skrev feil i forrige reisebrev), med mange utsiktspunkter innenfor grei gangavstand. Utsikten her ovenfra var fantastisk, vi kunne se utrolig langt utover slettene under oss, og foran tronet andre fjell, bl.a. majestetiske Raj (bilder av Raj kommer når vi finner gode nok pc-fasiliteter).

Mt.Raj, sett fra MatheranTorunn på Ecko point
Ellers er Matheran kjent for sin CHIKKI, plater med peanøtter i en masse av stivnet sukker. Den var helt kanon, så det har blitt litt sånn på kveldstid.
Mandag morgen stod vi opp i grålysningen og forlot Matheran. Turen ned fjellsiden med "leketoget" (ser ut som det opprinnelig hører hjemme på et tivoli) tok ca to timer og vi tok ordentlig tog videre til Lonavla (midt mellom Mumbai og Pune) med en gang. I Lonavla er det huletempler som er tingen. Flotte buddistiske huler hugget ut i fjellet 200 f.Kr. Her var ikke så mye mer å finne på, så vi overnattet kun en natt. Dobbeltrom med do, og TV (sjeldent vi har).

Toy train, MatheranDet er veldig lett å komme i snakk med folk på toget
Tok så toget videre til Pune. Det funker veldig fint å ta dagtogene. Man må bare være rask å komme seg på ekspressene, for de står ikke lenge på stasjonen! På toget kommer selgere som vil selge chai, chikki, snacks, sokker osv. Man sitter så mange det er plass til på setene. Her i Pune har vi sett på noen templer, slappet av og faktisk spist Gaudaost på et sted som heter "German Bakery". Det er forsatt litt unaturlig å spise curry og ris til frukost, men vi begynner å venne oss til det. Vi planlegger å reise videre til Bijapur i morgen, dersom vi får tak i togbillett. Bijapur ligger sør-øst for Pune.
"Cleanliness is next only to Godliness"...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar