-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-

Mumbai 19.11.04

Stort, varmt, energisk og vanvittig støyende. Der oppsummerer vi Mumbai sånn grovt sett.
Mumbai skyline

Vi kom frem tirsdag ettermiddag og tok drosje fra flyplassen til colaba district (der de billige hotellene er). Turen inn til, og gjennom byen tar lang tid gjennom vanvittig trafikk - herlig å være tilbake i India!

Det er snart vinter i India og det merkes: bare lusne 33 grader her da vi landet.... Overgangen var tøff, men nå når vi begynner å bli vant til det går det greit. Godt å bli tint opp.
VT. Victoria Terminus, Jernbanestasjon i Mumbai
Torunn inne på VT
Mumbai har alt; attraksjoner, shopping, strand og kafeliv. Rikdom og fattigdom, og sist men ikke minst, oppunder 20 millioner innbyggere. Vi har vært rundt og sett på kryss og tvers av sentrum, besøkt noen steder vi har vært før og noen nye. Morten har vært hos barbereren og Torunn har kjøpt seg ny Punjabi. Vi har også vært hos optiker, tatt synstest og fått nye briller. Noe billigere her enn hjemme, og hvilken service! Da vi spurte på gjestehuset om de visste om en optiker, ringte han opp en som kom og hentet oss på vei til jobb. Hyggelig fyr, flott butikk og svært rimelig. Vi fikk brillene levert på gjestehuset dagen etter. Mumbai er dessuten svært dyr (i indisk målestokk), vi betaler 520 Rupee (75kroner) for et dobbeltrom.
Hvilke skal jeg velge?
Typiske indiske lastebiler

Nå er vi begynt å bli trett av støyen og Kamikaze-trafikken, så i morgen reiser vi til Matheran (4 timer med tog sørøst for Mumbai). Matheran ligger 1300 meter over havet og er sikkert meget behagelig nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar