-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-

Mandu

Vi var litt usikre på hva som ventet oss i Mandu, få hadde hørt om stedet når vi nevnte det for andre reisende. Men vi hadde lest at det skulle ligge litt opp i fjellene (ca. 600 m oh) og hill stations i India pleier å være en hit.

Vi er utrolig glade for at vi valgte å dra til Mandu! Etter Goa må dette være favorittstedet vårt i India. Ingen masete selgere eller touts, en gate med sjarmerende, små hus og så fredlig og reint! (til å være India) Og veldig vennlige og blide folk. Mandu ligger på et platå i ruinene etter et stort (Indias største), gammelt fort, med bratte fjellsider ned mot Nimarslettene i Madhya Pradesh.


Torunn i Roopmatis pavilion. Fantastisk utsikt!

Det var egentlig ingen som leide ut motorsykkel her (kun vanlig sykkel). Men vi fikk leie Nurus egen Honda. Mandu er et ypperlig sted å ha motorsykkel. Overalt var det ruiner og tombs fra 14-1700-tallet, og nesten hver dag kjørte vi rundt og fant nye steder.


Morten med Nuru (gul skjorte) og brødrene. Vi var så heldige å få
leie Nurus motorsykkel i 10 dager.De er tydligvis ikke vant med å se turister på motorsykkel her. Mange stoppet opp med det de holdt på med, såg overrasket på oss, smilte, vinket og ropte "bye-bye". (I India sier de jo "Namaste" både for hei og ha det). Ikke så mange som kan engelsk her i Mandu village. Men ungene hadde lært seg "bye-bye", "chocolate", og "school pen".


Mens Morten tar bilder kommer Torunn ofte i snakk med nysgjerrige
indere. Her i Hindola Mahal.


Lunsj på hotellet vårt i Mandu. Roopmati hotell har stor hage med flott utsikt.

Vi hadde planlagt ca. 5 dager i Mandu, men bare etter et par dager fant vi ut at vi ønsket mer tid her. Vi ble i 10 dager. Da det også viste seg å være vanskelig å få tak i togbilletter til Satna (for Khajuraho) og Varanasi, bestemte vi oss for å hoppe over Khajuraho ("maybe next time?"). Det var lettere å få tak i togbilletter til Delhi. Så nå tar vi nattog til Delhi i dag og flyr fra Delhi til Kathmandu den 23.februar. Nå begynner det å bli varmere så vi ser frem til Nepal og Himalaya.

2 kommentarer:

  1. Saa fint mandu ser ut!
    Vel verdt et besoek tenker jeg?

    SvarSlett
  2. Veldig koselig sted! Anbefales!
    Kanskje neste gang?

    SvarSlett