-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-

India, verdens største demokrati...(?)

Vi er fremdeles i Anjuna i Goa, et godt stykke unna Mumbai, for dere som lurer. Her er det avslappet stemning, selv om alle selvsagt snakker om angrepene i Mumbai. Og de lokale er redd for hva dette vil si for turismen til Goa.

Vi tenker også vårt om fremtiden for India, det vi opplever og leser i bøker og aviser, gjør oss ikke optimistiske på Indias vegne. Det er mye korrupsjon og spill for galleriet. Et eksempel er regelen om matskjema for de som lever under fattigdomsgrensen. Det er lovfestet at fattige kan få mat (ris), men de må søke om dette. For å søke trenger de et skjema, og for å få skjemaet må de betale "under bordet", og det har de ikke råd til...De som da får maten er jo de som har råd og til det, og de som har jobben med å dele ut skjema beriker seg på det...sukk. Man blir lett oppgitt når man hører slike historier, og de er det mange av. Korrupte politikerne ødelegger mye ved å sette folk opp mot hverandre og de bruker religion og skitten oss-mot-dem-retorikk for å få med seg massene.

Vi må til slutt få sagt at indere vi møter er veldig vennlige. Nysgjerrige, blide og hjelpsomme. Vi kommer lett i snakk med folk på f.eks. toget og de er nysgjerrige på hvor vi kommer fra, hva vi jobber med og om vi er gift osv, osv. De deler mer en gjerne mat med oss og småjentene fniser og synes vi er rare.

Neste uke skal vi, Torunn, Morten, Mari og Espen (Mortens bror) til innlandet i Goa, på grensen mot staten Karnataka. Her skal vi bo en natt i flotte hytter ute i jungelen, med utsikt utover mot kysten.

Håper dere har det bra der dere er. Vi har det i alle fall godt her hos Candy i Anjuna. God mat, fredelig hage og hyggelige folk.

2 kommentarer:

 1. Jeg er glad for aa ha lest in spite of the gods. Veldig innsiktsfull! Tenkte saann paa
  bondene i rajasthan naar vi var der etter aa ha lest boken.
  Jeg haaper de vil gjore mer for
  aa bekjempe korrupsjon og for
  aa faa barna lese og skrivekyndige, men det vil nok ta lang tid!

  Kos dere i anjuna saalenge,
  Klem Christina

  SvarSlett
 2. De skryter av å være verdens største demokrati, men er det demokrati når folk ikke får grunnlegende rettigheter?

  Politikerne er kriminelle og store deler av befolkningen føler de blir lurt. Det har vært flere oppslag i avisene om politikere som er blitt tatt på fersken i å dele ut penger i fattige strøk rett før valg for at de skal få stemmene deres.

  Selv om kastesystemet egentlig er forbudt ved lov, praktiseres det av store deler av befolkingen.Ikke bare hinduene men også muslimer og kristne har kaster eller klasser.

  fortsettelse følger sikkert...

  SvarSlett