-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-

Delhi, 24.04.05

Manali-Mandi-Shimla-Paonta Sahib-Rishikesh-Corbett Tiger Reserve-Delhi
Fra Manali dro vi altså videre til Shimla, via Mandi. Shimla er på samme måte som Darjeeling en "hillstation" som bærer tydelig preg av britenes byggestil. Britene styrte India herfra i sommermånedene frem til 1947, da India endelig ble uavhengig. Shimla ligger på 2205 m o.h oppå en åsrygg. Vi hadde tenkt oss 4 dager der, men det blåste kraftig og var ganske kaldt så vi dro videre etter 2 dager.
Morten på The Mall, hovedgaten i Shimla.
Vi er ikke så glade i alt for lange bussturer ( over 6-7 timer) så mellom Shimla og Rishikesh stoppet vi for overnatting i Paonta Sahib, en liten by med et flott Sikhtempel ca 3 timer fra Rishikesh.
Rishikesh ligger ved den hellige elven Ganges der den kommer ned fra Himalaya. Stedet er verdenskjent for yoga og meditasjon, mye pga Beatles som var her på 60-tallet og traff sin Guru. Rishikesh er mer en samling av landsbyer spredt utover langs Ganges enn en by. Landsbyene er bygd opp rundt templer og ashram. Vi dro rett til Lakshman Jhula, nord for sentrum. Vi gikk ned mot elven og fulgte den smale gangstien/trappen nedover mellom butikker, tiggere, sadhuer, pilgrimmer, kyr, spiritueltsøkende vestlige og backpackere.

Laxman Jhula Bridge, med Ashram, Baba og Hellig ku...

En musikkvideo/dansesekvens fra en film ble spillt inn på broen

Gikk over hengebroen mot Shri Trayanbakshwar Swarg Niwas, et 13-etasjer høyt tempel på andre siden av Ganges. Det er en helt spesiell stemning her, avslappet og rolig. Kanskje er det de gode vibrasjonene fra alle som mediterer og utfører yoga som gjør det? I Rishikesh traff vi på en indisk mann som har bodd 10-11 år i Norge, og som vi har felles bekjente med i Sogndal! Han har startet opp ett gjestehus i Rishikesh som heter "Norwegian Lodge". Vittig!

Norwegian Lodge & Cottage, Rishikesh. Harish hadde bodd 11 år i Norge bl.a i Sogndal! 
Og det viser seg at vi har felles kjente der.

Disse søte jentene selger offergaver som folk setter fyr på 
og sender nedover den hellige elven Ganges, Mother Ganga

Inderne er vittige. To like restauranter ved siden av hverandre, med samme navn konkurrerer. 
Det har toppet seg med at begge to har ansatt en kopi av den lokale guden for å trekke folk.

Vi møtte igjen en israeler (Nimrod) som vi ble litt kjent med i Varkala (Kerala) for 4 mnd siden. Han hadde blitt kjent med et par fra Sverige (Niclas og Kajsa) som han hadde reist med i ca 1 mnd. De hadde planer om å reise videre til Corbett Tiger Reserve, (7-8 timer med buss fra Rishikesh) og spurte om vi ville bli med. Vi skulle egentlig til Haridwar, men ble fristet av ville dyr og flott natur og slo følge dit. Og det er vi glade for at vi gjorde!

Her er vårt herlige reisefølge i Corbett Tiger Reserve (National Park), 
f venstre: Svenske Niclas, vår spanske rastaman Robert(o), israelske Nimrod, 
Kajsa (skjult), sjåføren, Torunn og guiden

Vi tok 3 ganger Jeep-Safari ut fra leiren. 
Her nyter vi solnedgangen ved vannreservoaret.

Vi såg hele 5 tigre (!), mange ville elefanter, hjort, villsvin, sjakaler og fugler.


Ørnehauk?


Vi hadde mange flotte opplevelser her og noen veldig skumle....bla et møte med en vill hannelefant få meter fra den åpne jeepen vår. Det ble ganske dramatisk da sjåføren fikk litt panikk og begynte å rygge, mens guiden vår ville at han skulle stå helt i ro for ikke å hisse opp elefanten. Det toppet seg da de fysisk kranglet om bilnøklene mens elfanten kom nærmere og nærmere. Elefanten kom ca 4-5 meter fra jeepen, viftet med ørene og snabelen og såg veldig skummel ut. Men han gikk forbi oss, og sjåføren gasset på fremmover så vi kom oss på trygg avstand, og fortsatte rett tilbake til campen. Puh! Seinere kunne sjåføren fortelle at han tidligere har blitt angrepet av en hannelefant som stanget støttenne inn i panseret på jeepen - forståelig at han var redd. Adrenalinet pumpet heftig i oss alle, og vi hadde mye å snakke om til de andre i campen den kvelden.

Her fra vårt første møte med vill Elefant. 
Som dere ser på Kajsa råder det en viss generell panikk i jeepen...

Denne elefanten kommer her løpende mot oss. Den brøt av like etter dette, 
så den skulle vel bare skremme oss litt...og det klarte den..he-he

Vi var også ganske nervøse da vi gikk gjennom tigerland mellom campen og utsiktstaarnet(ca 1km). Det var fra dette tårnet vi såg de 5 ville tigrene som koste seg i elven....

Her er vi på vei ut i tigerland, på vei til utkikkstårnet. 
Samtlige på bilde prater her høyt og nervøst om ingenting, siden det ikke er særlig 
lurt å komme overraskende på en tiger...Fra utkikkstårnet kunne vi se ville tigre kose seg i elven nedenfor i timesvis.

Fra Corbett Tiger Reserve tok vi siste tur i India (for denne gangen) tilbake til Delhi. Vi drar tilbake til Norge på onsdag 27.april, og selv om vi har det fett her i India gleder vi oss til norsk vår, kaffe og fårepølse. Vi har jo delt endel av det vi har opplevd med dere, via denne siden, og lagt ut mange bilder. Men mye er vanskelig å forklare, både av det vi ser, hører, smaker, føler og lukter så vi oppfordrer de som føler seg kallet, til å reise til dette fantastiske landet og oppleve det selv!

Vi fant en god beskrivelse av lukten(e) i India som vi gjerne vil dele med dere:
"Først og fremst røyk fra soltørket kumøkk og tilfeldig brensel, så lukter det fett, som når en koker smultringer. Plutselig kan det dufte av blomster og krydder - intenst - som selve den indiske natur, men samtidig lukter det råttent også - syrlig, råttent og kirkegårdsaktig. Fra et tempel kan det sive ut berusende røkelsesduft, fra åpne avløp oser kloakk, og fra trapper og gårdsplasser river urinlukten i nesen. Det er en mangfoldig, udefinerbar, uforklarlig duft, like sammensatt som landet som ånder den frem".

6 mnd er lenge å være borte, men altfor lite for å oppleve hele India. Det er fremdeles mange steder vi har lyst å se som vi ikke fikk tid til denne gangen heller. Så kan hende blir det flere Indiaturer?

Torunn og Morten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar