-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-

Thekkady, 13.01.05

Kochi-Trissur-Munnar-Thekkady/Kumily


Etter noe laber reiselyst pga Tsunamien klarer vi naa igjen aa glede oss over at vi har ca 3,5 mnd igjen av turen. Vi har de siste ukene avkjoelt oss i fjellene i Kerala. Etter Kochi dro vi til te-landsbyen Munnar ca 1500 m o.h. Utrolig vakker natur. Aassider paa aassider med te- og kardemommeplantasjer. Her leide vi motorsykkel og kruste rundt i "Postmann Pat-landskapet" i 5 dager.(Vi tuter ogsaa foer hver sving...) Vi dro bl.a. til Eravikulam nasjonalpark og Top Station, der det var flott utsikt til Tamil Nadu (nabostaten). Kanskje vi faar lagt ut bilder om ikke saa veldig lenge, saa kan dere se hvor flott det er. Anamudi (2695 m oh), soer-Indias hoeyeste fjell, ligger her. Her oppi fjellene er det ren, frisk luft, om noe kjoelig om kvelden/natta. Maatte kjoepe lue. Om dagen er det som norsk sommer, kanskje litt varmere.


Slik er landskapet rundt Munnar. Teplantasjer praktisk talt over alt


Torunn med motorsykkelen vi leide i Munnar


Eravikulam National Park i Munnar. Ikke sååå langt til toppen, men veldig varmt i solen

Morten på toppen. Flott utsikt over fjellkjeden Western Ghats, som strekker seg langs kysten i Sør-India


Naa er vi i Thekkady/Kumily, 100 km soer for Munnar. Her ligger Periyar wildlife sanctuary. I gaar tidlig var vi paa baattur der. Vi saag ikke tiger, men bl.a: Hjort, ville elefanter, bison, villsvin, oter, kingfisher (nydelig blaa-groenn fugl), hegre + mange andre fugler. Vi bor 50-100 meter fra parken i en koselig hage med bambushytter og observasjonstaarn. Rundt solnedgang sitter vi i taarnet og nyter utsikten/livet. Det er bare Torunn som sitter her og skriver i dag. Morten er nemlig paa pilgrimstur til Sabrimala. Jeg er ikke med fordi kvinner i menstruasjonsalder (9-50) ikke har lov... Pilgrimturen til skal vaere en av de stoerste i verden. Den samler ca 1 mill mennesker! Sabrimala er et tempel uti jungelen, saa jeg gleder meg til aa hoere hvordan turen har vaert. Morten kommer tilbake sent i kveld.

Vi drar videre til Kottayam i morgen. Planen da er aa vaere 3 dager paa en bambus-husbaat (kettuvallam). Vi foelger med paa nettavisene, og ser at dere har hatt mange store stormer der hjemme...Godt aa vite hva vi gaar glipp av....haaper alle har det bra.


Hilsen Torunn (og Morten)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar