-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-

Varanasi

Joda, Varanasi er å komme tilbake til India igjen, etter Goa (som egentlig er mer en blanding av "beach" og Christiania).


Indisk snacks: Gulab Jamon og Pani Puri.

Her er det nok av touts, støy og tung (mye) trafikk, så vi fikk litt sjokk med en gang vi kom (selv etter Delhi og Mumbai). Men vi fant oss etter hvert et hotellrom i gamlebyen, bare 50 m over Ghatene. Og der er det litt roligere, så da var det lettere å trives. Og dessuten så har de veldig god bhang-lassi (yoghurt drikk) her.


Varanasi sett fra takterrassen på gjestehuset vårt

En Ghat er forresten en trapp som går ned i Ganges. Det er et svært hellig sted, og her foregår alt fra bading, klesvask og bønn til likbrenning. Varanasi har over 100 slike Ghater. Det er storfint å gå og se på livet nede ved Ghatene. Der er det relativt rolig og fint. Opp fra Ghatene er gamle byen. Den er sammensatt av bygninger adskilt av gater som er 1-1,5 meter brede. Toppen. Det kan faktisk være vanskelig å passere ei ku.

Her handler vi silke
Det er veldig mange mennesker i denne byen. Man regner med at det til enhver tid befinner seg ca. 500.000 pilgrimmer i Varanasi, og nå er det ekstra mange, for Khumbmela-festivalen i Allhabad er nettopp ferdig, og den er rett ved siden av her. På den festivalen var det på det meste 30 millioner mennesker. Det tar på mange måter litt av.

I dag er det Shiva-festival i India, og Varanasi er Shiva-byen (eller noe sånt), så det blir liv her utover kvelden. Vi skal gå og se på opptoget nå.


I morgen resier vi til Calcutta, eller Kolkata som den heter nå. Og så reiser vi til Bangkok på tirsdag.

Hilse alle morten og torunn

6 kommentarer: