-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-

Chennai (Madras), 17.02.05

Thiruvanantapuram-Madurai-Thrichy-Pondycherry-Mamallapuram-Chennai

Sleeper class på nattoget mellom Thiruvanantapuram-Madurai

Siden sist har vi reist igjennom staten Tamil Nadu. I Madurai bodde vi paa et gjestehus rett ved det stoerste tempelet. Der hadde vi flott utsikt fra takterrassen. Tempelet var utrolig flott, saerlig tempelportene (gopuram). Men ellers var Madurai enn stoyete og skitten by, saa vi dro raskt videre.
Vi hadde gledet oss til litt kjoeligere klima i Kodaikanal. Fjellbyen ligger 2100 m o h. Det viste seg aa bli litt kjoeligere enn vi hadde tenkt... Foerste dagen regnet det, og taaken laa tett i dalen nedenfor alle dagene. Lite utsikt.(se bilde).



Utsikten fra rommet vårt...

Strelitzia, Papegøyeblomst i Kodaikanal
Vi satt stort sett paa rommet med alle klaerne vaare og ulltepper paa. Vi fikk sett den flotte utsikten noen morgener ved soloppgang. Vi var i Kodai i 5 dager, men da hadde vi faatt nok av frysing og rennende nese. Det var jo dette vi hadde reist bort for aa unngaa. Bussturen opp og ned fra Kodai var som aa sitte i en berg- og dalbane. Mange skarpe svinger og bussjaafoeren bare kjoerte paa. Skrekkblandet fryd.


Morten varmer seg med en chai på busstoppet i Kodai. Sjekk mennen i bakgrunnen med opprullet Dhoti...brrr...

Etter Kodai var det godt aa komme ned igjen til varmen i Tiruchirappalli (Trichy). Der var det ca 30 grader,ahhh... Trichy er ogsaa kjent for flotte templer. Det som utmerket seg her var Rock Fort Temple. (se bilde).
Rock Fort Temple, Trichy
Mmmm...masala milk...

Torunn møter blide folk i Trichy


Detalj på en Gopuram i Sri Ranganathaswamy Temple, Trichy

Torunn med Jasminblomster i håret


Kerala-style Thali. Servert på bananblad og spises med fingrene. Herlig! Forskjellen er at Torunn spiser limit thali , men Morten får påfyll så mye han bare orker og vel så det..

Vi hadde hoert med andre reisende at det naa skulle vaere greit aa reise til kysten ved Pondicherry. De hadde faatt ryddet opp etter Tsunamien. Pondicherry er forresten ikke en del av Tamil Nadu, men er en egen stat, og er tydelig preget av aa ha vaert kolonisert av franskmennene. Her var det mye baguetter og annet broedmat. Vi gikk litt amok, og spiste moerkt broed 3 dager paa rad. Det var ikke magen klar for...Men det kom seg igjen da vi fikk i oss sikkelig indisk kost igjen. Vi har forresten ikke spist kjoett paa nesten 3 mnd.
Dro saa videre nordover langs kysten til Mamallapuram (Mahabalipuram). Ogsaa her var det ryddet noenlunde opp etter Tsunamien. Men det er ikke alltid godt aa vite om bosset og de oedelagte bygningene er spor etter Tsunamien eller bare vanlig indisk vedlikehold. I Mamallapuram merket vi mer til noen av ettervirkningene av Tsunamien. De som sitter igjen sliter bl.a. med at turismen har sviktet. Hotell- og restauranteigerne var desperate og deprimerte, og lurte paa naar turistene skal komme tilbake. Det var noen turister der, men vi saa (utfra alle turistrestaurantene) at det vanligvis er mange flere. Mamallapuram hadde noen utrolig flotte templer o.l. hugget ut i fjellet/store steinblokker.

Shore Temple, Mamallapuram

Marina Beach, Chennai. Et av mange steder som ble rammet av tsunamien 26.desember

Naa er vi altsaa i Chennai (Madras). En skikkelig storby (Indias 4. stoerste). Her har vi sust litt rundt i autorikshaw i den sinnsyke trafikken. Torunn har hatt litt mageproblem. Det skyldes trolig en ny type malariatablett som vi begynnte med. Har sluttet paa den, og bruker bare den som vi vanligvis tar. Morten har forresten kjoept seg ny linse til digitalkameraet. 18-70 mm. Mye billigere enn hjemme. I dag drar vi videre til pilgrimsbyen Tirupati, foer vi fortsetter til Hyderabad paa loerdag.


Torunn og Morten

1 kommentar:

  1. Veldig kjekt aa lese dette naa som
    vi har vaert innom en del av plassene!
    Husker jeg var misunnelig da dere reiste
    i 2005 hehe :)

    SvarSlett